Set de ceai

SETUL DE CEAI

2017-2020

Setul de ceai este lucrat 100 % manual, de la primul pas până la ultimul, de către doi artiști designeri români, ce reprezintă brandul Design Neaoș.
Începând de la alegerea celor mai potrivite forme și simboluri, procesul a fost unul elaborat urmărind mai mulți pași : schițarea și căutarea , crearea formei și a decorului, multiplicarea lor în matrițe, aducerea elementelor împreună pentru a forma obiectul tridimensional, decoratul si pictatul manual al fiecărui obiect în parte și nu în ultimul rând arderea în cuptorul de ceramică.
Setul de ceai este realizat din materiale nobile precum porțelanul și culorile ceramice non-toxice. Acesta a trecut prin două rânduri de arderi, prima fiind după conceperea formei, la 900 grade celsius, iar, după aplicarea culorii ,s-a mai realizat o ardere finală la 1250  grade celsius pentru ca acesta să devină perfect utilizabil.
Liniile unduioase sunt inspirate din lumea vegetală, și ne duc cu gândul la ornamentele pe care le întâlnim în arhitectura românească de la 1900.
Regăsim pe ceainic simbolul Coroanei și al florilor de Crin. “Coroana, floarea de crin, linia exuberantă  îmbracă forma simplă a obiectelor punându-le în valoare. Simbolurile  ies în evidență nu numai prin relief și culoare, ci și prin contrastul pe care îl formează cu simplitatea obiectului.”
Conceptul brandului Design Neaoș se dezvoltă în jurul relației dintre trăirile oamenilor din prezent, cercetarea istoriei artei și înțelegerea nevoilor din viitor.