Atelier Design Neaos

NEÁOȘ

– 1. Autentic, adevărat, veritabil; curat
2. Care s-a născut, s-a format și s-a dezvoltat pe teritoriul pe care trăiește și în prezent.

Design Neaoș

este o echipa formată din 3 artiști vizuali, care din 2015 au pus bazele unui studio de ceramică. Din dorința de a promova și crea obiecte care sunt mai aproape de firea umană și care îi ajută pe oameni să își pună stilul în valoare, aceștia s-au orientat pe zona de decor de interior și exterior.

În ultimii ani, au ales să lucreze pentru a pune bazele unui atelier specializat pe faianță,
deoarece au observat că pe piața românească nu există diversitate și creativitate în acest domeniu.
Faianța în serie mică, lucrată manual este o soluție foarte bună pentru a decora spațiul din interiorul caselor dar și pentru pereții exteriori, scopul lor fiind să înfrumusețeze chiar și cele mai neatractive părți ale orașului.


Prin felul în care faianța variază ca formă, culoare și decor, atmosfera încăperilor poate fi complet transformată și modelată după personalitatea fiecăruia.

Cei de la Design Neaoș, consideră că perioada contemporană este propice pentru proiectul lor, deoarece în procesul de lucru se ajută mult de tehnologia avansată în combinație cu tehnicile tradiționale ale ceramicii. Tehnologia actuală îi sprijină în a crea mai rapid matrițe complexe, obiecte originale cu un rezultat exact. După acest pas , urmează lucrul cu materiale 100% naturale, care provin din unele straturi ale scoarței pământului.

Frumusețea lucrului manual se poate observa datorită micilor “imperfecțiuni” create pe tot parcursul procesului de lucru. O singură placă de faianță trece de mai multe ori prin mâinile artistului, astfel câștigând unicitatea și caracterul viu.


Ultimul an a fost dedicat pregatirilor unei micuțe fabrici, a atelierului și a sistemului de multiplicare, ca această idee să poată trece de la stadiul de proiect la producția în serie. În această primăvară pot da startul comenzilor, deoarece au reușit să pregătească toată tehnologia din spatele unor viitori pereți, nu numai decorativi dar și perfect rezistenți.

Astfel, cei care doresc sunt invitați la atelierul lor să observe îndeaproape culorile, texturile glazurilor și a materialelor ceramice pe care cei de la Design Neaoș le folosesc in crearea plăcilor de faianță.

Clienții se pot “juca” cu piesele de faianță, ca și cu un puzzle de mari dimensiuni.

Pornind de la aceste forme diverse și culori create, fiecare client își poate alege un model pentru a realiza un pattern în culorile și texturile pe care și le dorește.
În plus, sunt puse la dispoziție proiectele și ghidajele pentru fiecare model în parte, ca oricui participant să îi fie ușor să așeze piesele într-un 1m2.
Fiecare va putea analiza piesele, înțelege materialitatea, observa diferențele, și testa rezistența la impact sau umiditate